Pak medicin i håndbagagen

Husk altid at have alt medicin i håndbagagen, så ferien ikke ødelægges, hvis kufferten ikke kommer frem. Hvis I rejser flere sammen, kan det være en god idé at fordele medicinen, så man stadig har noget medicin, hvis håndbagagen mistes.

Medicin på køl i flyet

Nogle typer MS-medicin skal opbevares på køl, indtil det skal bruges. Tal med kabinepersonalet ombord, hvis du har brug for at få opbevaret din medicin i et køleskab under rejsen.

Assistance i lufthaven

De fleste lufthavne tilbyder handicapservice – man kan låne en af lufthavnens kørestole og blive kørt af en ansat fra lufthavnen. Hvis der er langt til gaten, man skal af sted fra, kan man blive kørt i elbil, så ikke alt energien er brugt, inden man kommer ind i flyet. Der kan være langt fra check-in til gaten. Det samme gælder, når man kommer frem til sin destination. Husk at assistance i lufthavnen som regel skal bestilles på forhånd. Det gøres lettest ved at kontakte det rejsebureau, man har bestilt rejsen gennem.

Bestil transport til hotellet

Hvis man helst vil undgå bøvlet med at komme fra lufthavnen til sit hotel med offentlig transport, tilbyder mange hoteller, at man kan blive hentet i lufthavnen af en af hotellets chauffører. Det kan være en bekvem måde at spare lidt på energien og koster sjældent meget mere end en taxi til hotellet. 

Tips til at gøre det mere bekvemt under turen

Hvis du skal flyve langt, kan det være mere behageligt at slappe af/sove med en nakkepude. Den kan købes mange steder, nogle pustes op, andre er med små flamingo-kugler. En anden mulighed for at få sovet lidt undervejs er at bruge en 'sovemaske', der lukker kabinens lys ude, så man bedre kan hvile sig.

Sidst opdateret 23/06/2017