The World vs. MS - Initiativet

The World vs MS MSguiden Danmark
Lev med MS Diverse

The World vs. MS er et globalt initiativ fra Sanofi Genzyme, der fra år til år, sætter særligt fokus på forskellige aspekter ved det at leve med multipel sclerose. Læs mere her, og deltag i initiativet.
 

På verdensplan lever mere end 2,3 millioner (anslået antal1) mennesker med multipel sclerose. Der er ca. 16.000 MS-ramte i Danmark, og endnu flere bliver dagligt påvirket af sygdommen, fordi de, der er pårørende til en MS-ramt, også har sygdommen inde på livet hver dag.
 

Derfor har Sanofi Genzyme startet det globale initiativ 'The World vs MS' – forkortet til TWvsMS (Verden mod MS). TWvsMS har som erklæret mål at gøre en reel forskel og hjælpe mennesker med MS til at få det bedst mulige liv med MS.
Det vil sige at forbedre hverdagen for mennesker, der lever med MS inde på livet – hvad enten de selv har sygdommen eller er pårørende til en MS-ramt.
 

Du kan læse mere på hjemmesiden www.theworldvsms.com. Her kan du også se, hvad andre mennesker fra hele verden har bidraget med på Twitter, Facebook, Instagram og YouTube. Ligesom du kan søge efter hashtagget #twvsms på de sociale medier, hvor du færdes.
 

Demand more!
Omdrejningspunktet for initiativet er ideen om at forlange mere af livet med MS; 'Demand More from Life with MS'. Demand More henviser til, at vi nogle gange for hurtigt affinder os
med de begrænsninger, en kronisk sygdom som MS kan give – og det kan gå ud over livskvaliteten.
 

Derfor kan vi godt tillade os at forlange lidt mere, fx så MS-ramte mødes med forståelse og ikke fordomme. Så adgang for mennesker med handicap bliver en selvfølge, og så man ikke bare skal acceptere, at der er ting, man ikke længere kan, fordi man har MS.
 
Skiftende fokus
Gennem skiftende kampagner sætter 'The World vs MS' fokus på mere konkrete emner, som vi ved optager mennesker med MS, fx Brain Health, altså hvordan man med MS kan have fokus på at holde hjernen i så god form som muligt.
 
Som en del af vores fokus på en sund hjerne trods MS, ’Brain Health’, gik vi i de nordiske og baltiske lande i 2018 sammen om at være værter for et særligt fællesarrangement, ”Let’s Talk Brains 2018.” Vi inviterede mennesker, der har MS inde på livet hver dag, MS-ramte, patientforeninger, neurologer og andre sundhedsfaglige til at sætte sig sammen og diskutere forskellige syn på de udfordringer, der er ved at holde hjernen sund, når man har MS.
Se videoen fra arrangementet herunder

 

Læs mere om TWvsMS-initiativet på vores hjemmeside.   

 

1http://www.nationalmssociety.org/About-the-Society/MS-Prevalence

Marts 2019