Med på MS-klinikken?

MSguiden - Ven til person med MS - Tag med på MS-klinikken?

Nogle gange er det rart ikke at være alene til konsultation på MS-klinikken, og derfor kan man som ven eller nær kollega til en MS-ramt sagtens tilbyde at tage med som støtte..

Især i starten kan det være en god idé, at den MS-ramte ikke er alene til konsultationerne hos neurologen på MS-klinikken: Der er meget nyt at forholde sig til og mange informationer og spørgsmål, man skal tage stilling til, men det er selvfølgelig en forudsætning, at den MS-ramte ønsker, at man tager med.

Som nær ven, veninde eller kollega får man på den måde mulighed for at stille de spørgsmål, som personen med MS måske ikke lige tænker på at spørge om. Det er vigtigt at få svar på de spørgsmål, der gør en usikker, så man bedre kan forstå symptomer og deres konsekvenser.

Man kan som ven, veninde, eller nær kollega også tage med på MS-klinikken som en slags 'afløser', hvis den MS-ramtes 'sædvanlige' pårørende ikke kan være med på grund af arbejde – eller hvis den primære pårørende (omsorgsperson) simpelthen har brug for en 'time out'/pause fra sclerose og hospitaler.

Forbered besøget
Det er en god idé at forberede besøg på MS-klinikken og eventuelt skrive en liste med spørgsmål sammen. Det kan også være en god idé at skrive svarene ned under konsultationen, så man kan læse lægens svar igennem igen bagefter og drøfte dem sammen.

Oktober 2020 

Anbefalede artikler


Ms for pårørende

MS for pårørende

I dette kapitel fortæller vi om sygdommen multipel sclerose (MS), som den opleves af alle slags pårørende til en person med MS.

MSguiden på Facebook

MSguiden på Facebook

Følg MSguiden på Facebook og bliv opdateret om nyt indhold, så snart det er lagt på hjemmesiden.

Bare vær til stede!

Et af de bedste råd til en ven, veninde eller nær kollega til en MS-ramt er at sikre sig, at den MS-ramte ved, at man er der for dem, hvis de skulle...