Tag med på MS-klinikken

MSguiden- Tag med på MS-klinikken

Nogle gange er det rart ikke at være alene til konsultation på MS-klinikken, og derfor kan det som forældre være en god idé at tilbyde at tage med på MS-klinikken både som støtte for sit MS-ramte barn, men også for sin egen skyld.

Især i starten kan det være en god idé, at man som forældre tilbyder at tage med til konsultationerne hos neurologen, men det er selvfølgelig en forudsætning, at ens datter eller søn med MS ønsker det.

Som forældre får man på den måde mulighed for at stille spørgsmål til neurologen. Måske er der andre ting, man har spørgsmål til, eller som man spekulerer over, end det barnet med MS lige tænker på at spørge om. Det er vigtigt at få svar på de spørgsmål, der gør en usikker, så man bedre kan forstå symptomer og deres konsekvenser.

Er MS arveligt?
MS er arveligt – men kun i meget lille grad. Risikoen for at få MS for normalbefolkningen er ca. 0,2-0,3%. Når man er barn af en MS-ramt, er risikoen for, at man udvikler MS maks. 10 gange højere. Det svarer til, at risikoen for at få MS er ca. 2-3% – og derfor fortsat meget lille. Om man er født naturligt eller ved kejsersnit gør ingen forskel.

Forbered besøget
Det er en god idé at forberede besøg på MS-klinikken sammen med sin datter eller søn, og sammen kan man eventuelt skrive en liste med spørgsmål. Det kan også være en god idé at skrive svarene ned under konsultationen, så man kan læse lægens svar igennem igen, når man er kommet hjem og kan drøfte dem med sit MS ramte barn og sin partner.

Læs mere om neurologens rolle i behandlingen af MS i artiklen "MS-klinikkens personale

Oktober 2020

Anbefalede artikler


MSguiden - Evalueringsskema

Evalueringsskema

3. september 2022

Med dette evalueringsskema kan du markere, hvor meget nogle af de mest almindelige MS-udfordringer påvirker dig i hverdagen.

Ms for pårørende

MS for pårørende

I dette kapitel fortæller vi om sygdommen multipel sclerose (MS), som den opleves af alle slags pårørende til en person med MS.

MSguiden på Facebook

MSguiden på Facebook

Følg MSguiden på Facebook og bliv opdateret om nyt indhold, så snart det er lagt på hjemmesiden.