Tilbyd din hjælp!

MSguiden - Ven til person med MS, tilbyd din hjælp

Alle kan have brug for hjælp en gang imellem, og for nogle er det måske svært at spørge om hjælp – derfor kan det være kærkomment, at du som ven, veninde eller nær kollega selv tilbyder at hjælpe.

En hverdag med multipel sclerose (MS) er som regel lidt mere vanskelig, end hvis sygdommen ikke var der. Både fordi de symptomer, multipel sclerose kan give, påvirker den MS-ramtes fysiske og kognitive evner, men også fordi det at få en kronisk sygdom påvirker hele den familie, den MS-ramte lever med, hver dag.

Derfor er det en uvurderlig hjælp, at du som ven, veninde eller nær kollega til en MS-ramt tilbyder din hjælp – ikke bare én gang, men gerne løbende. Det kan være alt muligt, man kan hjælpe med lige fra at tilbyde at tage med på sclerose-klinikken til at hjælpe med at klippe hækken inden Sankt Hans.

Tilbyd konkret hjælp
Nogle MS-ramte kan have kognitive symptomer, der gør det svært for dem at overskue tingene. Derfor kan det være en god idé at tilbyde hjælp med noget konkret, alt afhængigt af hvad man selv har mulighed for og lyst til at hjælpe med.

Hjælp kan i princippet være med hvad som helst, men husk at det også er en balance, og at mange også foretrækker at klare tingene selv, selv om de har MS.

Der er også meget hjælp at hente i blot at gøre hverdagen lidt lettere for den, der er ramt af MS.

Læs fx vores ti praktiske råd til at lette hverdagen men MS i artiklen "Gør hverdagen med MS lettere for dig selv"

Oktober 2020 

Anbefalede artikler


Ms for pårørende

MS for pårørende

I dette kapitel fortæller vi om sygdommen multipel sclerose (MS), som den opleves af alle slags pårørende til en person med MS.

Let hverdagen

I dette kapitel sætter vi fokus på hverdagen, og hvordan den kan blive lidt lettere, selv om man har MS.

Smartphone med MSguidens podcast

MSguiden.dk som podcast

Artiklerne på MSguiden.dk findes også som podcast. Læs mere i denne artikel.