Tag med på MS-klinikken

Msguiden - Tag med på MS-klinikken som søskende

Nogle gange er det rart ikke at være alene til konsultation på MS-klinikken, og derfor kan det som søskende til en MS-ramt være en god idé at tilbyde at tage med på MS-klinikken, hvis der ikke er andre, der tager med,

Især i starten kan det være en god idé at tilbyde, at man som søskende tager med til konsultationerne hos neurologen, men det er selvfølgelig en forudsætning, at ens søster eller bror med MS ønsker det.

Som pårørende får man på den måde mulighed for at stille spørgsmål til neurologen. Måske er der andre ting, man har spørgsmål til, eller som man spekulerer over, end det personen med MS lige tænker på at spørge om. Det er vigtigt at få svar på de spørgsmål, der gør en usikker, så man bedre kan forstå symptomer og deres konsekvenser.

Forbered besøget
Det er en god idé at forberede besøg på MS-klinikken, og sammen kan man eventuelt skrive en liste med spørgsmål. Det kan også være en god idé at skrive svarene ned under konsultationen, så man kan læse lægens svar igennem igen, når man er kommet hjem og kan drøfte dem.

Oktober 2020 

Anbefalede artikler


MSguiden - Evalueringsskema

Evalueringsskema

3. september 2022

Med dette evalueringsskema kan du markere, hvor meget nogle af de mest almindelige MS-udfordringer påvirker dig i hverdagen.

Ms for pårørende

MS for pårørende

I dette kapitel fortæller vi om sygdommen multipel sclerose (MS), som den opleves af alle slags pårørende til en person med MS.

Smartphone med MSguidens podcast

MSguiden.dk som podcast

Artiklerne på MSguiden.dk findes også som podcast. Læs mere i denne artikel.