Bil, arbejde og MS

MSguiden - Bil, arbejde og MS

Bruger du bil i forbindelse med dit arbejde som transport til og fra arbejdspladsen, eller fordi dit job kræver det? Læs her om forskellige ordninger i forbindelse med bil og arbejde.

• Transport
Man kan være i en situation, hvor man stadig kan passe sit arbejde, men har problemer med at komme til og fra arbejdspladsen. I det tilfælde kan man få hjælp af kommunen. Man skal kontakte sin hjemkommune for at få mere at vide om hjælp til transport.

• Handicapparkering
Hvis man er bilist og synes, det begynder at blive vanskeligt at komme til og fra parkeringspladsen, kan det være en god idé at søge om tilladelse til at parkere på p-pladser, der er reserveret til handicappede. Tilladelse til handicapparkering gælder i hele landet og i de fleste EU-lande, så længe handicap-parkeringsskiltet er tydeligt placeret i forruden på bilen. Tilladelsen til handicapparkering søges gennem paraplyorganisationen 
Danske Handicaporganisationer.

• Støtte til bil (Handicapbil)
Hvis man på grund af sin funktionsnedsættelse har problemer med at transportere sig på egen hånd eller at rejse med kollektiv transport, kan man søge om støtte til at anskaffe en bil. Man skal kontakte sin kommune, hvis man vil søge støtte til anskaffelse af en handicapbil.

• El-scooter eller handicapknallert
Hvis man ikke har så langt til sin arbejdsplads, kan et alternativ til bilen være en el-scooter eller en handicapknallert. Med den kan man også handle, klare små-ærinder, besøge venner osv. i lokalområdet.
Man kan eventuelt få støtte fra sin kommune til at anskaffe sig en el-scooter eller handicapknallert, men det kræver, at man opfylder kriterierne, der er beskrevet i Serviceloven.

Læs mere om de forskellige støtteordninger i forbindelse med transport på Borger.dk

Denne artikel er revideret i foråret 2019 i samarbejde med selvstændig socialrådgiver, Stine Stenholt – men da arbejdsmarkedsreglerne ændrer sig løbende, vil vi kraftigt opfordre dig til også at undersøge de gældende regler på Borger.dk, hos din fagforening eller hos jobcentret i din kommune.

Oktober 2020 

Anbefalede artikler


Bilkørsel

Bilkørsel

Når man har MS, er det ofte en nødvendighed at kunne køre for at få hverdagen til at hænge sammen. Læs her, hvordan man kan indrette bilen, så man...

MSguiden, MS-klinikkens personale

MS-klinikkens personale

Her får du en introduktion til specialisterne på MS-klinikken.

MSguiden - Magasinet Mand med MS

Magasinet Mand med MS

Mand med MS sætter fokus på de udfordringer, der kan være ved at være mand med en kronisk sygdom