MS på smartphone

MS på smartphone

Der findes et utal af apps til smartphones, der kan være en hjælp, når man har sclerose: Her ser vi på forskellige kategorier, og hvad de kan bruges til, når man har MS

Hospitaler:
Flere hospitaler har egne apps, hvor man fx kan læse mere om afdelinger, personale og undersøgelser. Som regel kan de også hjælpe med at finde vej rundt på hospitalet.

Søg på hospitalets navn (fx "Aarhus Universitetshospital") for at se, om det hospital, du er tilknyttet, har en app.

Huskesedler:
Elektroniske huskesedler kan være en god hjælp, så man hele tiden har sin huskeseddel ved hånden og ikke skal huske at få den med fra køkkenbordet, når man skal ud at handle. De fleste apps tilbyder også en delefunktion, så alle i familien har en opdateret indkøbsseddel på telefonen, når bare de har installeret appen.

Søg efter "Shopping list" eller "To do list".

Diktafon:
De fleste mobiltelefoner har en indbygget optagefunktion, hvor man kan bruge telefonen som en diktafon, og på den måde optage beskeder til sig selv. Det kan være en god idé, hvis man har vanskeligt ved at skrive, eller er i en situation, hvor man ikke kan skrive, fx hvis man går tur.

Søg efter "Voice recorder".

Apps til fysisk træning:
Der findes en app, som kan hjælpe dig med at træne, næsten uanset hvilken form for sport eller motion, du dyrker. Der findes også træningsapps, der henvender sig specielt til personer med kroniske sygdomme som MS.

Søg efter "Træning", "Work out", "Yoga" eller "Motion".

Apps til kognitiv træning:
MS kan påvirke de kognitive evner hos den person, der er ramt af MS. De kognitive evner er blandt andre evnen til at tænke logisk, koncentrations- og indlæringsevnen og korttidshukommelsen. Det kan hjælpe alle at træne og vedligeholde disse evner med det, man ofte kalder tænkespil, fx Sudoku, kryds-og-tværs eller huskespil. Den slags spil hjælper med at holde hjernen i form og styrker de kognitive evner.

Søg fx på "Sudoku", "Skak/chess", "Cognitive", "Mind Training" eller "Brain Training".

Appen finder nærmeste toilet:
Nogle mennesker med MS oplever symptomer i blære eller tarm, der gør, at man har brug for hyppigt at gå på toilettet – men det kan være vanskeligt at finde nærmeste toilet, hvis man færdes et fremmed sted. Heldigvis findes der flere apps til smartphonen, der gør det nemt at finde nærmeste toilet. Flere af disse apps har også information om fx tilgængelighed, opsyn og brugeranmeldelser af de enkelte steder med toilet. Flere apps virker også, hvis man er i udlandet.

Søg fx på "WC finder", "WC guide" eller "Toilet finder".

Oktober 2020

Anbefalede artikler


MSguiden - Evalueringsskema

Evalueringsskema

3. september 2022

Med dette evalueringsskema kan du markere, hvor meget nogle af de mest almindelige MS-udfordringer påvirker dig i hverdagen.

Smartphone med MSguidens podcast

MSguiden.dk som podcast

Artiklerne på MSguiden.dk findes også som podcast. Læs mere i denne artikel.

MSguiden på Facebook

MSguiden på Facebook

Følg MSguiden på Facebook og bliv opdateret om nyt indhold, så snart det er lagt på hjemmesiden.