Undervejs på rejse med MS

Undervejs på rejse med MS

Rejsedage er altid udmattende, og ikke mindst når man har MS med på rejsen. I denne artikel giver vi et par simple råd til, hvordan man kan sænke stressniveauet en lille smule.

Pak medicin i håndbagagen
Husk altid at have alt medicin i håndbagagen, så ferien ikke ødelægges, hvis kufferten ikke kommer frem. Hvis I rejser flere sammen, kan det være en god idé at fordele medicinen, så man stadig har noget medicin, hvis håndbagagen mistes.

Medicin på køl i flyet
Nogle typer MS-medicin skal opbevares på køl, indtil det skal bruges. Tal med kabinepersonalet ombord, hvis du har brug for at få opbevaret din medicin i et køleskab under rejsen.

Assistance i lufthaven
De fleste lufthavne tilbyder handicapservice – man kan låne en af lufthavnens kørestole og blive kørt af en ansat fra lufthavnen. Hvis der er langt til gaten, man skal af sted fra, kan man blive kørt i elbil, så ikke alt energien er brugt, inden man kommer ind i flyet. Der kan være langt fra check-in til gaten. Det samme gælder, når man kommer frem til sin destination. Husk at assistance i lufthavnen som regel skal bestilles på forhånd. Det gøres lettest ved at kontakte det rejsebureau, man har bestilt rejsen gennem.

Bestil transport til hotellet
Hvis man helst vil undgå bøvlet med at komme fra lufthavnen til sit hotel med offentlig transport, tilbyder mange hoteller, at man kan blive hentet i lufthavnen af en af hotellets chauffører. Det kan være en bekvem måde at spare lidt på energien og koster sjældent meget mere end en taxi til hotellet. 

Tips til at gøre det mere bekvemt under turen
Hvis du skal flyve langt, kan det være mere behageligt at slappe af/sove med en nakkepude. Den kan købes mange steder, nogle pustes op, andre er med små flamingo-kugler. En anden mulighed for at få sovet lidt undervejs er at bruge en 'sovemaske', der lukker kabinens lys ude, så man bedre kan hvile sig.

Oktober 2020

Anbefalede artikler


Fatigue - sclerosetræthed

Fatigue - sclerosetræthed

Fatigue, eller sclerosetræthed som symptomet også kaldes, kan bedst beskrives som en altovervældende træthedsfornemmelse, man bare ikke kan ryste af...

MSguiden - Planlæg din energi

Planlæg din energi

Læs mere om, hvordan du finder en balance i din hverdag, så du har energi til de ting, der er vigtige, og som gør dig glad.

MSguiden - Gør hverdagen lettere

Gør hverdagen lettere

Her har vi samlet forskellige tips, der kan være med til at gøre hverdagen lidt lettere. Uanset om man har MS eller ej, oplever vi alle dage, hvor det...