Introduktion til behandlingsmuligheder

Introduktion til behandlingsmuligheder

Her introducerer vi de forskellige behandlingsmuligheder, der er ved MS.

Vi har skrevet et særligt kapitel om medicinsk behandling, hvor du både kan læse om den medicin, der har indflydelse på selve sclerose-sygdommen og den medicin, der kan afhjælpe de symptomer, sclerosen kan give.

Vi har også skrevet to kapitler om de sundhedsprofessionelle, der står klar til at hjælpe ved MS, og om den ekspertise, de tilbyder. De to kapitler er opdelt efter, hvor du typisk vil møde de sundhedsfaglige – enten på MS-klinikken eller ved rehabilitering.

Medicinsk behandling af MS
Der findes endnu ingen behandling, som kan helbrede MS, men der er meget, man kan gøre for at bremse sygdomsudviklingen og lindre symptomerne. Hvis man har fået en MS-diagnose, må man være forberedt på at skulle tage medicin resten af livet, og det er derfor vigtigt at blive fortrolig med behandlingen.

Der findes overordnet set tre forskellige typer medicinsk behandling ved MS:

Det er en god idé at læse informationen grundigt. Jo bedre man er orienteret, desto nemmere bliver det at diskutere forskellige behandlingsmuligheder med sin neurolog. For selvom neurologen er specialist i MS, er det stadig patienten selv, der bedst kender sin egen hverdag og de konkrete udfordringer, et liv med MS giver én.