Om MS


Psyke, depression og MS

Psyke, depression og MS

Inflammation (betændelsestilstand) i storhjernen kan give ændringer i MS-patienters psyke og kan fx vise sig som depression.

Det er en almindelig reaktion at blive deprimeret efter at have fået en MS-diagnose, men det menes, at også selve MS-sygdommen kan øge risikoen for depression gennem påvirkningen af hjernen.

Uanset hvad en depression skyldes, er det vigtigt at få hjælp, og der ér hjælp at hente: Depressioner kan behandles med midlertidig medicinering og/eller samtaler med en psykolog.

Det ligger i sagens natur, at livet bliver forandret, når man får en diagnose som MS. Mange befinder sig midt i livet, og selvfølgelige ting som familie og karriere bliver pludselig ikke så selvfølgelige mere.

En del patienter oplever lettelse over at have fået en diagnose, der forklarer symptomer, som de har gået og bekymret sig over i lang tid. Andre bliver deprimerede af selve diagnosen. Uanset hvordan man reagerer, står man over for en ny og ukendt situation, som man er nødt til at håndtere og bearbejde.

Oktober 2020 

Anbefalede artikler


Livskvalitet og sclerose

Livskvalitet og sclerose

5. september 2022

Hvis du oplever, at dine MS-symptomer nedsætter din generelle livskvalitet, kan der være hjælp at hente – men det kræver, at du fortæller personalet...

Guiden ’Tal med din neurolog’

Guiden ’Tal med din neurolog’

4. september 2022

Denne guide hjælper dig med at få mest muligt ud af samtalerne om dit liv, din MS og det, der er vigtigst for dig.

MSguiden - Evalueringsskema

Evalueringsskema

3. september 2022

Med dette evalueringsskema kan du markere, hvor meget nogle af de mest almindelige MS-udfordringer påvirker dig i hverdagen.