Psyke, depression og MS

Psyke, depression og MS

Inflammation (betændelsestilstand) i storhjernen kan give ændringer i MS-patienters psyke og kan fx vise sig som depression.

Det er en almindelig reaktion at blive deprimeret efter at have fået en MS-diagnose, men det menes, at også selve MS-sygdommen kan øge risikoen for depression gennem påvirkningen af hjernen.

Uanset hvad en depression skyldes, er det vigtigt at få hjælp, og der ér hjælp at hente: Depressioner kan behandles med midlertidig medicinering og/eller samtaler med en psykolog.

Det ligger i sagens natur, at livet bliver forandret, når man får en diagnose som MS. Mange befinder sig midt i livet, og selvfølgelige ting som familie og karriere bliver pludselig ikke så selvfølgelige mere.

En del patienter oplever lettelse over at have fået en diagnose, der forklarer symptomer, som de har gået og bekymret sig over i lang tid. Andre bliver deprimerede af selve diagnosen. Uanset hvordan man reagerer, står man over for en ny og ukendt situation, som man er nødt til at håndtere og bearbejde.

Oktober 2020